dilluns, 19 de desembre del 2005

BIOS: Desesperació

Intento començar el comentari d'alguna forma decent, però d'on no n'hi ha....

El meu ordinador ha deixat de funcionar. No és cap gran notícia, però això és ESPURNES i escric tal com raja. M'agradaría trobar una explicació pel que li passa a l'ordinador. És frustrant, i ara mateix m'estic penedint d'escriure això però com a mínim així es renova una mica el blog.

He passat un parell de dies fora de casa i al tornar l'ordinador no funcionava bé. Els ventiladors i les llums funcionaven, però la pantalla no reaccionava. Vaig decidir netejar els dissipadors i ventiladors. La pantalla va mostrar alguna cosa, ja pensava que funcionaria de nou. Però amb aquestes coses ja se sap, quan penses que ja està resolt peques d'innocent.

L'ordinador actua de forma completament aleatoria. A vegades s'encèn la pantalla, altres no. Unes vegades es queda trabat en la imatge de la marca de la placa, d'altres a les lletres de l'inici... i vegades comptades diu que la bios no és correcte i intenta buscar algun arxiu a la disquetera o al lector de CDs.

He intentat fer un reset de la bios treient la pila de la placa... i res. Seguint els passos del manual, canviant un jumper i treient la pila... i res. He reinstal·lat la bios desde el CD de la placa... i res. He instal·lat la ultima bios estable... i res.

Actualment quan el "power on radom" encen la pantalla veig que està instal·lada la ultima bios. Però la majoria de vegades no s'encen. És frustrant. No se que fer. Canvio la placa base? És casi nova...

Sovint penso que els ordinadors donen més mals de cap que no pas una atre cosa.


Quan més aprens més conscient ets del poc que saps.

2 comentaris:

espurnes ha dit...

Desprès del desconcert al final he solucionat el problema. He tret part de la RAM i ha funcionat.

He probat diverses configuracions amb les dues RAM que tinc (una de 256 i l'altre de 512) i he arribat a la conclusió que un dels tres slots de memòria falla. Tot i que només quan les RAM estàn col·locades d'una manera determinada. I això també em fa pensar en que sigui la RAM de 512 que estigui defectuosa...

De moment funciona, però suposo que hauria de portar la placa base a que li donessin un cop d'ull per si troben el què.

espurnes ha dit...

Hola chopo,
con windows no he tenido ningun problema con la gràfica o cualquier otra cosa. Funciona bien. Así que si con los ultimos drivers no se te soluciona yo optaria por mandarlo a arreglar usando la garantia.

Ahora no lo tengo instalado con el windows que me venia, pero no creo q eso afecte a los problemas que me comentas.

No he probado de hacer ningun test de memoria con anterioridad. Desconozco pcdoctor. Tengo el Everest 2005 v2.00.335 que me permite hacer pruebas de lectura y escritura y latencia de la memoria RAM. Hago las pruebas y te pongo los resultados...

Lectura: 2335MB/s
Escritura: 745MB/s
Latencia: 125.4ns
Procesador: Pentium M
velocidad de reloj de procesador: 800Hz
Memoria:Dual DDR2-533

Ya me dirás si los resultados coinciden con los tuyos.

Radio + not?es