dimecres, 28 de gener del 2009

Correfocs en perill

La nova directiva europea 2007/23/CE de 23 de maig que regula els articles pirotècnics posa en perill els tradicionals Correfocs. Si no es modifica la directiva que no distingeix entre ús de pirotècnia per part de particulars i d'entitats els actes de foc podrien desaparèixer.



ERC de Barcelona tem que Europa impedeixi els correfocs i les fogueres de Sant Joan


Barcelona (ACN).- El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, ha explicat aquest dimarts que presentarà una declaració institucional al ple del divendres perquè els correfocs i les fogueres de Sant Joan quedin eximides de la nova directiva europea 2007/23/CE de 23 de maig que regula els articles pirotècnics. Portabella, d'acord amb l'aspiració de donar suport a la capitalitat cultural i lingüística de Barcelona ha defensat la necessitat d'establir el caràcter singular dels elements festius de cultura popular i tradicionals catalans, mitjançant una regulació específica en l'ús dels materials pirotècnics.


Nosaltres temem que impedeixi TOTS els actes de foc...


Tot i que el tema és seriós, ara mateix, la mandra em supera, així que us deixo uns enllaços per que us poseu al corrent del que passa:

- Manifest [MónDiableBCN]
- Acte reivindicatiu [MónDiableBCN]
- Diables i correfocs es posen en alerta [diaridegirona.cat]
- 450 grups impulsen Manifest... [radiocatalunya.ca]
- Pressió contra una normativa... [anoiadiari.cat]
- ERC vetlla pels correfocs [politica.e-noticies.cat]

Radio + not?es