dissabte, 7 de maig del 2005

Steamboy

La nova obra de Katsuhiro Ôtomo (creador d'Akira 1988) es titula Steamboy (noi vapor). La idea d'aquesta pel·licula va sorgir al juny del 1994 durant la realització de "memories" - que consta de 3 curts molt recomenables- i després de 10 anys de gran dedicació, el juliol de l'any passat la va estrenar al Japó. Els qui coneixen els treballs d'Ôtomo els hi sobren arguments per veure aquesta nova obra, però no tothom coneix la genialitat d'aquest mestre comparable a la de Hayao Miyazaki- creador de "La princesa Mononoke", "El viaje de Chihiro" i "Howl's moving Castle" entre d'altres-. Animo als desconeixedors de l'anime a que vagin a veure-la, que surtin de la idea equivocada de que és una pel·licula de dibuixos animats i per tant per a nens.



La pel·lícula -anime per si algún despistat encara no se n'ha adonat- se situa a l'any 1866 a l'Anglaterra Victoriana. Durant aquesta època anglaterra era puntera en innovació científica i consecuentment superior industrial, militar i econòmicament. El vapor era l'energia que movia el món industrialitzat, per això Ôtomo ha definit el film com steampunk, fent una similitut temàtica amb el cyberpunk. Fins aquí és realitat històrica, la fantasía comença amb la creació d'una bola de vapor capaç de generar energia ilimitada. Ray Steam n'és el creador. Com sempre quan una cosa és molt poderosa pot fer molt bé, però també molt mal. Ray es veurà immers en una batalla per al control de la bola entre el seu pare Eddie i el seu avi Loyd. Però en Ray no estarà sol, una noia rica l'acompanya en l'aventura, el seu nom és Scarlett O'hara.

L'estrena a Catalunya i Espanya en general està datada per al 22 d'Abril del 2005, així que ja podeu anar a veure-la si n'esteu interessats.


3 comentaris:

espurnes ha dit...

La pel·licula la fan a Barcelona, però només a un cinema.

cinema Boliche
Avgda Diagonal, 508
sessions 16.15h / 19.30h / 22.00h

La pel·licula dura 126 minuts i es passarà doblada al castellà.

A Tarragona també es pot veure als cinemes.

S'ha de dir que aquesta obra no ha tingut massa ressó ni gaire difussió a Espanya. Sota el meu punt de vista una equivocació, però sort en tenim de sales com la Boliche.

Espero crítiques de la pel·licula si algú en vol deixar.

espurnes ha dit...

juas. Et despertes tard... ja hi he anat avui amb el marc. El reste de gent no n'estava interessada, i jo no volia esperar més.

Són dues hores de vapor, engranatges i una lluita per el poder. Otomo ha mirat fins l'ultim detall, quelcom impressionant.

De la sessió de cinema remarcaria negativament el nen que tenia al darrera que no parava de preguntar a sa mare en veu alta coses sobre la peli... han marxat a mitja pel·licula.

Un anime més que tinc al sac. ves-hi si pots.

espurnes ha dit...

ok!

;)

Radio + not?es