diumenge, 7 de setembre del 2008

Targetes SD HC: Classes

Ultimament m'estic plantejant canviar de càmera digital. La que tinc, una Kodak EasyShare DX4530 de 5Mpixels, ja està força cascadeta. Funciona, i fa unes fotos bones sota el meu punt de vista, però és força voluminosa, funciona amb piles de Ni-MH o LITHIUM i té un dels botons de desplaçament espatllat.

La càmera per la que m'estic decantant és la Canon IXUS 85IS de 10Mpixels. Molts amics tenen models anteriors d'aquesta mateixa càmera, la 55, 65, 75... i m'ha convençut. És força compacta (86 x 54 x 20,4 mm) i pesa 130g. La Kodak mesura 111 x 66 x 39 mm i pesa 210g (suposo q sense les dues piles que utiliza).

Buscant preus he vist que ara hi ha targetes SD i SDHC. Les SDHC són l'evolució de les SD, tenen més capacitat d'emmagatzematge i existeixen 3 classes en funció de la seva velocitat de l'ectura i escriptura.

Així que cal fixar-s'hi bé a l'hora de comprar una SDHC per obtenir el maxim rendiment de la nostra càmera. Aquest aspecte s'ha de tenir en compte sobretot amb les cameres reflex que disposen del mode ràfega que permet fer fotografies molt seguides. Si la velocitat d'escriptura de la targeta és baixa pot ampliar el temps entre foto i foto. Les càmeres d'aquest estil poden aconsellar utilitzar SD de classe 4 per exemple.

A les compactes suposo que no es nota massa, però si que ho notaràs al transferir les fotografies a l'ordinador. Si més no va bé saber-ho per fer una compra adaptada a les nostres necessitats.

Els estandatds són els següents:


CLASS 2: velocitat assegurada de 2MB/s
CLASS 4: velocitat assegurada de 4MB/s
CLASS 6: velocitat assegurada de 6MB/s


podeu consultar la web sdcard.com per a més info:
http://www.sdcard.com/b2b/TextPage.asp?Page=3
www.sdcard.com


i aquest article (en català) que explica molt bé què són les SDHC i les diferents classes:
http://www.prismax.cat/?p=42
http://www.prismax.cat/

1 comentari:

diablessamariken ha dit...

VOLEM ACTUALITZACIONS!! VOLEM ACTUALITZACIONS!!

:D


PtoNGs

Radio + not?es