dimarts, 27 de març del 2007

Batch Download: descarregar imatges

Avui, m'entre estudiava Art i Tecnologia (una assignatura fascinant de la meva carrera que en lloc de penjar .ppt penja les diapositives de classe en format jpg per separat en una galeria) i m'anava mirant les diapossitives de classe a la web de l'assignatura m'he dit: "segur que hi ha algun add-on per firefox que em permeti descarregar-me totes les imatges de cop". Realment ho he pensat, no parlo sol normalment. Així que he cercat amb el maravellós google i he trobat una web plenament dedicada a les extensions de firefox (firefoxtensions.blogsome.com). He trobat una que es diu Batch Download i que permet crear galeries a partir de les imatges linkades a una web, i desar totes les imatges d'una web (de l'original o de la galeria creada amb els links) de cop.

Així que si et trobes amb una galeria amb 40 thumbnails tens la opció d'utilitzar Batch Download per crear-te una galeria que contingui les 40 imatges a tamany real, i posteriorment, si vols desar-les totes de cop al teu ordinador. T'estalvies més de 80 clicks (el procediment normal és: botó dret, desa enllaç al disc, esculls directori,.... i tot això per cada imatge). Així, amb un parell de clicks ja pots desar-les totes. Permet renombrar les imatges.

Té l'opció de filtrar les imatges per mida. Descartes les imatges amb mida inferior a uns valors determinats. Per defecte 200x200 pixels (aquestes imatges les descarta).


Per posar un exemple utilitzaré una galria de Diables de Les Corts.

1.- Obro la web on està la galeria original
http://diablesdelescorts.cat/diablilloViatger.html

2.- Click dret a sobre la web i escullo la opció Build Gallery (All image links). Això em crearà una galeria que s'obrirà en una nova pestanya.



3- M'espero a que carregui totes les imatges. Faig click amb el botó dret i ara escullo Batck Download All Images...


4.- A partir d'aquí ja només s'ha de decidir el directori on es vol desar.


El menú per triar la mida minima de les imatges està a Eines (herramientas) , BatchDownload Settings.


Radio + not?es