dijous, 22 de març del 2007

bicing

Avui a les 14h s'ha estrenat bicing, el nou transport public de Barcelona. Com heu pogut deduir el mitjà de transport és la bici (sou uns "hachas" com diria el francesc volador).


On i quan
De moment hi ha 14 punts bicing cituats al voltant de ciutadella, a barceloneta, a passeig de St Joan i a Gran via.
A partir de l'1 de maig s'abilitaran més de 30 punts nous. I a partir de l'1 de juliol ja hi haurà moltes més. Això si per l'eixample...

Com i quant
Els punts bicing consten de 10 bicicletes. Per poder agafar una bicicleta has de sol·licitar una targeta d'abonat. El preu de la targeta és de 24€ l'any. Si se sol·licita la targeta abans del 6 de juliol el preu del primer any queda reduït a 6€.
Amb la targeta pots agafar una bicicleta gratuitament durant 30 minuts. Si sobrepasses aquest temps tens un recarrec de 0,30€ per cada mitja hora de més i fins a 3 hores.

més informació
Aquest servei està Finançat per Area Verda. Alguna cosa havien de fer amb la pasta de la zona verda...

Les bicicletes son de color vermellós i tenen un protector a la roda de color blanc on hi ha el logotip "bicing". No m'he fixat massa amb les bicicletes, però diria que no tenien marxes. A la part del dabant tenen dos barres verticals que serveixen per fixar les bicicletes al punt de recollida. Si hi penso, dimecres ja faré una fotografia a un dels punts. N'hi ha un parell al costat de la meva universitat.

Crec q pot ser un transport util per desplaçaments curts. Però els que estem fora de l'eixample no en gaudirem massa. S'ha de veure com evoluciona.


web: bicing.com

altres enllaços
bcn noticies
La Vanguardia


Radio + not?es